Seven Daysin yleiset säännöt

Siirry alas

Seven Daysin yleiset säännöt

Viesti  Maya lähetetty La Marras 05, 2011 1:18 pm

Sääntöjä ei ole paljon joten oletan että niitä on helppo noudattaa. Sääntöjen tahattomasta rikkomisesta ei seuraa rangaistusta ainakaan ensimmäisillä kerroilla, mutta toistuvissa tapauksissa rangaistuksia on luvassa (pahimmassa tapauksessa foorumilta poistaminen).
Mutta jos muistat käyttäytyä asiallisesti, niin syytä huoleen ei ole! :)


Tämän foorumiroolipelin omat säännöt.

1. Tämä foorumiroolipeli on K15 - ikärajallinen, joten tekstikin saattaa olla sen mukaista (korkeammat ikärajat merkitään otsikkoon).

2. Muita pelaajia ei loukata, haukuta, ym. Asiallinen käyttäytyminen on foorumilla muutenkin vaadittu.

3. Keskustelualueella puhekielen käyttäminen on sallittua (samoin kirosanojen käyttö sivistyneen maun määrittelemissä rajoissa), pelialueella kirjoitetaan vapaamuotoisella kirjakielen ja puhekielen sekoituksella (eli hahmot puheet ja ajatukset voivat hyvin olla puhekielellä, kunhan muu kuvailu olisi sitten lukemisen helpottamiseksi kirjakiellä) ja yksikön kolmannessa (yks. 3, hän) tai ensimmäisessä (yks. 1, minä) persoonassa ja imperfektimuodossa (esim. "Hän kirjoitti kirjan").
Koetetaan välttää kirjoitusvirheitä etenkin peliviesteissä, sillä mahdollisimman selvästi kirjoitettuja peliviestejä on paljon mukavampi lukea kuin kirjoitusvirheiden täyttämää viestiä, muttei niistä kuitenkaan saa rangaistusta (korkeintaan huomautuksen, jos virheitä alkaa olemaan häiristevässä määrin). Pelialueella saa käyttää kirosanoja, muttei kuitenkaan älyttömästi (joka toinen sana ei saa olla kirosana). Hahmojesi puhuessa saat käyttää pelatessakin puhekieltä, mutta vältä sen joutumista itse tapahtumien sekaan (esim. - "Moi", hän huikkasi ja heilautti innostuneena kättään - tai - 'Ei helkkari, nyt mä mokasin', hän kirosi mielessään. - )

4. Hahmojesi puhe kirjoitetaan "lainausmerkkien sisään" ja hahmojesi mielessään pohtimat ajatukset kirjoitetaan 'yläpilkkujen sisään' (ja ajatukset mielellään myös kursivoidaan). Foorumiroolipeleissä harvemmin käytetään **- merkkejä, eikä niitä tässäkään pelissä käytetä, ellei sitten hypätä joidenkin tapahtumien yli;

Esim.

"Hyvää yötä", hän mumisi ja sulki silmänsä nukahtaen oitis.
******
Aamulla herätessään hän tunsi olonsa väsyneeksi. Hän ei ollut saanut kunnolla nukutuksi.

Tässä siis hypättiin yön tapahtumien (eli tässä tapauksessa vain nukkumisen) yli.

5. Noudatetaan foorumin selkeitä ohjeita!

6. Foorumille rekisteröidytään vasta kun - tai jos - hahmopyyntö ja pelinäyte on hyväksytty! Pelaaja siirtää itse hahmopyyntönsä hahmoesittelyihin ja poistaa siitä sellaiset tiedot kuin; oman nimimerkkinsä, oman ikänsä ja pelinäytteensä.

7. Mikäli foorumilla tulee ongelmia, niin ylläpitäjiin - eli minuun, Mayaan, tai Ru-chaniin - voi ottaa vapaasti ja rohkeasti yhteyttä!

Foorumiroolipelien yleiset säännöt (jotka pätevät myös tässä ropessa!)

1. Wikipedia kirjoitti...

Hahmosta ei saa muovata voittamatonta. Jos hahmosi on ylivoimainen älyllisesti sekä voimallisesti (toisin sanoen "munch") ei kukaan tahdo pelata kanssasi. Autohittaaminen on kiellettyä. Autohittaaminen tarkoittaa toisen pelaajan hahmon ohjailemista tai vahingoittamista ilman kyseisen pelaajan lupaa. Peliviestit tulee kirjoittaa kunnollisesti. Viestit jotka kuhisevat kirjoitusvirheitä tai nettislangia eivät ole kanssapelaajille mukavaa luettavaa, ja kirjakielellä kirjoittaminen saattaa olla myös opettavaista.

Eli yllä mainittuja, munchausta, autohittausta (ilman vastapelaajan lupaa), ym. ei saa foorumilta löytyä (lue näistä lisää "Foorumiroolipelaamisen yleiset säännöt"- kohdasta)!
avatar
Maya

Viestien lukumäärä : 1136
Join date : 05.11.2011
Ikä : 26
Paikkakunta : Tampere

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa