ESITTELYSSÄ: PÄIVÄREISSUT TOKION ULKOPUOLELLE

Siirry alas

ESITTELYSSÄ: PÄIVÄREISSUT TOKION ULKOPUOLELLE

Viesti  Maya lähetetty Ti Loka 04, 2016 8:41 am


Japanin edistyneen sekä nopean liikenteen myötä on mahdollista tehdä päiväreissuja myös Tokion ulkopuolelle.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaupungin seitsemän temppeliä, pyhäkköä ja rauniota, tarkemmin Tōdai-ji, Saidai-ji, Kōfuku-ji, Kasugan pyhäkkö, Gangō-ji, Yakushi-ji, Tōshōdai-ji ja Heijōn palatsin rauniot, muodostavat yhdessä Unescon maailmanperintökohteen nimellä ”muinaisen Naran historialliset monumentit”.

Nara oli Japanin pääkaupunki suurimman osan Nara-kaudesta vuosina 710–784 nimellä Heijō-kyō (平城京). Naran kuuluisimmat temppelit ovat suurimmaksi osaksi peräisin tältä ajalta. Kaupunkia laiminlyötiin pääkaupungin siirryttyä lyhyeksi ajaksi Nagaokaan ja myöhemmin vuonna 794 Kiotoon (silloiseen Heian-kyōhon).
Nykyinen Naran kaupunki perustettiin 1. helmikuuta 1898, ja siitä on kehittynyt paikallinen hallinnollinen ja taloudellinen keskus. Nara on nähtävyyksiensä takia myös tärkeä matkailukohde. Mytologian mukaan Japanin ensimmäinen keisari Jimmu laskeutui taivaasta ja ratsasti kaupunkiin peuralla.
Narassa asuvien, kaduilla ja temppelialueilla vaeltavien peurojen sanotaan olevan sen jälkeläisiä. Matkailijat voivat ostaa peuroille ruokaa.


Fuji on japanilaisille pyhä vuori, joka on ollut šintolaisuuden merkittävä symboli jo satojen vuosien ajan. Lisäksi se on ollut merkittävä maalaustaiteen ja kirjallisuuden motiivi.

Fuji on Japanin suosituin yksittäinen turistikohde, ja sen huipulle nousee vuosittain yli 200 000 ihmistä. Suurin osa ihmisistä kiipeää lämpiminä kesäkuukausina, ja monet aloittavat kiipeämisen yöllä ollakseen huipulla auringonnousun aikaan.
Fujin huipulle pääsemiseksi ei tarvita erityisiä vuorikiipeilytaitoja, vaikka paikoin reitti onkin melko jyrkkä ja kivinen. Vuori on jaettu kymmeneen leiriin; kymmenes leiri on huipulla. Vuoren keskivaiheilla olevaan viidenteen leiriin asti nousee päällystetty tie.


Tokion Disneyland (東京ディズニーランド, Tōkyō Dizunīrando) avattiin 15. huhtikuuta 1983 ja se oli Disneyn ensimmäinen puisto Yhdysvaltojen ulkopuolella.
Disneyland ei sijaitse varsinaisesti Tokion rajojen sisäpuolella, mutta se on hyvin lähellä, ja sinne pääsee Tokiosta suoraan junalla.
___________________
ZicoGinaSimsPrinceHirokiEllyYukikoChieriHaineJackson
avatar
Maya

Viestien lukumäärä : 1136
Join date : 05.11.2011
Ikä : 26
Paikkakunta : Tampere

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa